tisdag 22 november 2011

Laemtong, Rayong

Våra barn är kvar och plånboken gick varm.

Vi kom iväg tidigare än planerat men tydligen så öppnade varuhuset innan 11 ändå så det gjorde inget, hade vi kommit lite senare hade det varit svårt att få en parkeringsplats.

Vi började med att köpa en plånbok som hon tjatat så mycket om, men det blev ingen Hello Kitty (thank God!) utan en rosa historia med Snövit på.
Sen blev det leksaker, en gitarr, musikinstrument, radiostyrd bil, golfset, boll, pussel m.m.
Bilen; modell grosse, ChevrlOet, varför inte Chevrolet?

Vi köpte 2 bilbarnstolar, vilket inte var det lättaste.
Vi hittade en som vi ville ha, men det verkade inte som att hon fattade att vi ville ha just den som stod där då hon visade oss en annan modell.
Jag fick ringa Tuk som tolk för tjejen varken förstod eller pratade engelska.
Det visade sig att just den färgen som stod som utsällningsex inte fanns, och vi brydde oss inte om färgen direkt så hon stack ner till lagret och kom släpandes på 2 bamsekartonger, för vi kunde ju lika gärna ta 2 på en gång när det var så billigt (2.990 Baht = 715 kr/st)
3 våningar med shopping
Lastade av allt i bilen och fortsatte vår shoppingtur, men först blev det lunch, på McDonalds.
Språksvårigheter även här så ALLA 4 fick coca cola fast det bara var Niklas som skulle ha, och hamburgaren smakade inte nåt vidare (den har varit ok förut)

Toys'R'us hade öppnat men det var inte mycket att hurra för, och dyrt var det också (för att vara Thailand) så vi slank in på Big C som även det visade sig vara en besvikelse tycker jag. Kan vara för att dem inte hunnit få in alla varor ännu efter översvämningarna men jag hade höga förväntningar.
Tänkte köpa lite gott alkoholhaltigt men så var ju klockan över 14 så då fick jag inte köpa, mellan 14-17 får man inte köpa alkohol i affärerna, varför vet jag inte.

Vi gjorde av med 12.000 baht (nästan 2.900 kr) totalt varav 6.000 på bilstolar, 1.000 på bensin, 3.000 på Big C så det blev inte så dyrt ändå för allt vi fick för pengarna.


På väg till Rayong fanns det en affär som sålde elbilar och elmotorcyklar så dit ska vi nästa gång vi åker till Rayong då det var så mycket trafik när vi åkte hem och så till Tesco Lotus då jag inbillar mig att det är bäst där :)

Gjorde även vår första hemlagade middag här hemma bestående av makaroner och tomatsås, riktigt äckligt, men det var det enda som fanns att köpa så vi får hålla oss till restaurangmaten ett tag till....

Tur att grisen städar efter sig....
// Kikki

1 kommentar:

  1. OH Holiday kids första val är att leka med en RC car.Radio kontrollerade bilar finns i tre huvudkategorier - nitro radiostyrda bilar, bensin radiostyrda bilar och elektriska Radiostyrda Bilar. Inom dessa kategorier finns det också olika variationer såsom med nitro fjärrkontroll bilar kommer att byggas och obebyggda versioner eller med elektriska kommer borstas och borstlösa.och jag tror att elbilar är bäst för nybörjare och för barn

    SvaraRadera

Om Ni inte har ett Google-konto kan Ni ändå kommentera, välj Anonym men skriv gärna vem Ni är i kommentaren.
Tack!