måndag 26 mars 2012

Borta bra men hemma bäst!

Nu är vi äntligen hemma, eller vi har varit hemma sen i torsdags morse.
Det känns otroligt skönt att vara hemma igen även om man saknar livet i Thailand lite grann emellanåt.

Flygresan gick sisådär.
Paulina somnade redan innan planet hade lyft, det skulle lyfta 00.40 (thailändsk tid) och hon hade inte sovit nåt alls så det var rätt så väntat.
Tror hon sov i 7 timmar, kanske 8?
Nathalie däremot somnade när vi nästan var framme på flygplatsen i Bangkok och sov som en stock så det var bara att lyfta över henne till vagnen.
Incheckningen var det värsta jag sett, det var kö ända ut så vi smet under avspärrningarna när vi hade chansen och ställde oss i infant-kön och fick sen gå i specialkö för kontroll så det gick smidigt ändå.

Hon vaknade efter 2 timmar kanske? och sen var hon riktigt trött på planet. Det tog dock minst 3 timmar att släcka ner hela planet och vid det laget var hon så övertrött så det gick liksom inte.
Hon lyckades somna efter ett tag men sov väldigt oroligt och i max 2 timmar och sen var det skrik och grin igen. Strax innan landning lyckades hon somna igen (som vanligt) och var ju tvungen att vakna när vi skulle av planet så hon var rätt knäckt.
Jag och Niklas sov inte direkt nåt heller men att få landa till strålande sol kl 6 i Stockholm gav iallafall mig en massa endorfiner så sova låg långt ner på behovslistan.

När vi äntligen kom innanför dörren efter att fått skjuts hela vägen med Airport Cab så var det så kul att se tjejernas miner.
Paulina lekte på sitt rum hela dan, med ALLA saker verkligen, det såg ut som ett bombnedslag.
Nathalie stormtrivdes direkt och det var så härligt att se, hon kommer ju inte ihåg nåt annat hem än i Mae Phim så det är för henne den största förändringen blivit.

Men eftersom hon mist så många sömntimmar så var hon inte sig själv på hela dan, hade svårt att komma till ro, vilket jag kan förstå, och när min mamma kom så blev hon helt knäckt, hon bara grät och skrek.

De somnade vid 19-tiden, vi vid 20-tiden. kl 4.30 kommer Paulina in och kl 5 kommer Nathalie, så det var helt ok! :)
Dagarna efter har de somnat samma tid men vaknat lite senare för var dag så jag hoppas att det håller i sig så :)

Vi älskar vår lägenhet och håller på att boa in oss och fixa lite smågrejer så vi håller oss sysselsatta.
Igår hade vi besök av tjejernas kusiner Isabella och Ebba och vi bjöd på tacos och Paulina hade gjort chokladbollar.
De hade blivit så stora och de lekte så himla bra med varann, så kul att se, Paulina har saknat Isabella så mycket!

Idag har vi varit på en promenad här i Sjöstan, 6 grader och iskalla vindar så det var inte så mysigt som vi hade hoppats på, men vi hittade lite snö i Hammarbybacken till Paulinas förtjusning, hon bara skrek SNÖÖÖÖÖ och hoppade ur vagnen för att känna på snön :)
Sen har vi firat lilla Linnéa som fyller 1 år idag, sist jag såg henne kunde hon inte krypa och nu sprang hon runt, galet, det är på barnen man märker hur fort tiden verkligen går.

5 månader har passerat, helt galet egentligen, men som det känns nu så var vi inte borta riktigt så länge.

Tjejerna äter som aldrig förr, och vi med känns det som, det är så himla gott med svenskt igen, våra magar verkar inte tycka detsamma, haha.

Nu blir det mest bara pladder märker jag.
Om Ni undrar nåt så släng iväg en kommentar eller ett mail så ska jag fortsätta med allt här hemma.

// Kikki

1 kommentar:

Om Ni inte har ett Google-konto kan Ni ändå kommentera, välj Anonym men skriv gärna vem Ni är i kommentaren.
Tack!